NASTAVAK SARADNJE NA PROJEKTU: Stručnjaci iz "Beogradskog metroa" i Saobraćajnog fakulteta o daljim koracima

S.V. 15. 11. 2023. u 16:35

POVODOM dogovora o razvoju i nastavku saradnje na projektu beogradskog metroa, juče su se sastali stručni tim i direktor JKP "Beogradski metro i voz" Andreja Mladenović sa dekanom Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem.

Beoinfo

Mladenović je istakao da je uspostavljanje funkcionalnog prestoničkog metroa jedan od najvažnijih državnih projekata koji će značajno uticati ne samo na unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, već i šire - na sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj čitavog društva.

- Ovo je dugoročni i kompleksni projekat koji podrazumeva podršku saradnika, stručnjaka, konsultanata i izvođača u različitim domenima i profesionalnim oblastima, posebno vašeg fakulteta - rekao je Mladenović. - Sve specifičnosti izgradnje metroa zahtevaju angažovanje obučenog kadra, kako tokom početne faze i same izgradnje i izvođenja radova, tako i kasnije prilikom upravljanja i održavanja metro sistema.

Na sastanku su utvrđeni i naredni koraci saradnje, stručne prezentacije i predavanja o projektu izgradnje beogradskog metroa za studente i saradnike Saobraćajnog fakulteta i predloženi su modaliteti za razvoj edukacije o BIM digitalnoj platformi.

Pogledajte više