PROFESORI KAO PSIHOLOZI: Za zdravstvenu edukaciju prosvetnih radnika dva i po milona dinara

B.B.

19. 10. 2023. u 15:45

SEKERETARIJAT za zdravstvo je, je sa dva i po miliona dinara podržao realizaciju programa „Zdravstvena edukacija prosvetnih radnika i saradnika u školama u Beogradu u oblasti promocije zdravih stilova i prevencije rizičnog ponašanja”, koji sprovodi Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Foto V. Danilov

Program je usmeren na osnaživanje prosvetnih radnika i saradnika za rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Podeljen je u tri akreditovana seminara: "Škola zdravih navika”, namenjen deci od prvog do četvrtog razreda, „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci”, za đake od četvrtog do osmog razreda i „Psihoaktivne supstance i mladi – borba emocija i znanja” za srednjoškolce.

Osnovni pristup u edukacijama ima za krajnji cilj osnaživanje učenika u procesu donošenja sopstvenih odluka i preuzimanju odgovornosti za njih.
Nastavnici su u ulozi voditelja i moderatora dok je ceo proces veoma participativan i podrazumeva aktivno učešće učenika u svim etapama programa.

Ovi programi najavljuju se zvanično i u katalogu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Seminari će biti održani u prostorijama Gradskog zavoda za javno zdravlje - „Škola zdravih navika”  21. oktobra, a „Psihoaktivne supstance i mladi – borba emocija i znanja” 4. novembra.

Pogledajte više