NE IDU U ŠKOLU ZBOG NASILJA: Odeljenje šestog razreda barajevske OŠ "Knez Sima Marković" tri nedelje bez nastave

A. Z. K.

03. 10. 2023. u 22:19

VEĆ tri nedelje jedno odeljenje šestog razreda ne ide u školu zbog dečaka koji je nasilan.

OŠ Knez Sima Marković

Roditelji dece iz barajevske osnovne škole "Knez Sima Marković" svoje mališane ne puštaju na nastavu, a nameravaju da tako i ostane dok se problem ne reši.

Ova osmoletka u Barajevu ima više od 1.200 učenika, ali jedno celo odeljenje ne pohađa nastavu zbog problema koji se pojavio prošle godine. Prema rečima zabrinutih roditelja o slučaju je obavešteno nadležno ministartsvo, uprava škole, policija i socijalna služba.

- Dete od prošle godine pravi probleme, iako su sve službe obaveštene, rešenja nema - rekao je jedan od zabrinutih roditelja. - On maltretira sve, međutim, njegova majka negira da je njeno dete problematično. Moje dete je davio i završili smo na Institutu za majku i dete, a isti taj dan još jedno dete je otišlo u Tiršovu jer ga je povredio. Nudili su nam kao rešenje da dobije pratioca ali to ne bi pomoglo. Jedna od opcija je bila da ga prebace u specijalnu školu, ali majka neće da potpiše saglasnost.

Prema rečima roditelja, deca su išla u školu samo tokom prve nedelje, a da je situacija trenutno lošija nego prošle godine. Deca se ne osećaju sigurno i nastavnici podržavaju ovaj vid protesta roditelja. Jednoglasni su odluci da se deca neće vratiti u klupe dok se problem ne reši.

Pogledajte više