POMOGLI DA BEBA DOĐE DO BOLNICE: Prijem za hrabre policajce iz Borče

A. Z. K.

28. 09. 2023. u 16:33

POLICAJCE iz ispostave u Borči Miloša Dimitrijevića i Veljka Azanjca, koji su pre deset dana spasli jednogodišnjeg dečaka, danas je ugostio i predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović.

GO Palilula

Njihova herojska trka za život deteta odigravala se od Pančevačkog puta do Urgentnog centra, kada su kao pratnja pomogli porodici sa bolesnom bebom u kolima da što pre stignu do bolnice. Ivanović je poželeo da se zahvali mladim policajcima na izvanrednom gestu.

Dete je kod kuće palo sa stolice i zadobilo povrede glave, pa su članovi porodice seli u kola sa mališanom i zaputili se hitno u Urgentni centar. Na Pančevačkom putu, kao i obično, gužva. Zabrinuti ujak nije imao izbora i na semaforu je zatražio pomoć od dvojice policajaca u vozilu, koji su se našli na tom mestu i - dobio je. Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra.

- Kada nas je ujak zamolio da pomognemo detetu i objasnio situaciju, mi smo obavestili šefa smene i uputili se u pratnji ka Urgentnom centru - ispričao je  Dimitrijević. - Upalili smo svetlosnu i zvučnu signalizaciju i trudili se da što pre stignemo. Na Pančevačkom mostu i u Ulici kneza Miloša bilo je mnogo automobila, ali smo uspeli da se probijemo i taj put od Pančevačkog puta do bolnice trajao je pet minuta.

Na današnjem prijemu u opštini su bili i načelnik policijske stanice Palilula Marko Đurović i komandir policijske ispostave Borča Goran Pantić.

Pogledajte više