RANČEVI ZA 1.812 ZEMUNSKIH PRVAKA Pokloni za učenike dvadeset osnovnih škola u opštini na Dunavu

S.V. 31. 08. 2023. u 22:40

OPŠTINA Zemun obezbedila je rančeve za 1.812 prvaka koji pohađaju dvadeset osnovnih škola na teritoriji ove lokalne samouprave.

GO ZEMUN

U đačkim torbama su pernice, majice i kompleti pribora za pisanje i crtanje. Svečani prijem prvaka u kompetno obnovljenoj OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici. Na priredbi su, sem učenika, roditelja i učitelja bili i članovi Veća GO Zemun Vladimir Kostić i Boško Radovanović.

- Ovo je sedma godina kako Opština sa udruženjima sprovodi projekat "Zemunski prvak". Izdvajamo velika budžetska sredstva za naše najmlađe, za tekuće održavanje škola i vrtića, prevoz dece. Takođe, finansiramo školski sport i nagrađujemo najuspešnije učenike i njihove profesore - rekao je Kostić.

Pored dupliranih kapaciteta škole "Mitraljeta", koja sada može da primi dve hiljade đaka, ove godine prvaci će pohađati nastavu i u isturenom odeljenju OŠ "Sonja Marinković".

GO ZEMUN

Za nove đake renoviran je prostor nekadašnjeg objekta OŠ "Desanka Maksimović" i sa prilivom stanovništa očekuje se da će za dve godine učionice biti pune đaka svih razreda.

- Zemun ima dugu tradiciju školstva. Opština Zemun nastavlja da ulaže u infrastrukturu i obezbeđenje boljih uslova za školovanje, ali istovremeno brine o đacima od početka školovanja, prateći njihov razvoj i nagrađujući postignute rezultate - ističu iz ove lokalne samouprave na Dunavu.

Pogledajte više