DA BELI BUDU BLIŽI GRAĐANIMA: Za postavljanje 104 objekta, vredna 1.1 milijadru dinara, potreban stručni nadzor - tender vredan 20 miliona

Š.Marović

28. 07. 2023. u 21:15

GRAD je raspisao tender za stručni nadzor na izvođenju radova na postavljanju montažnih objekata za smeštaj beogradskih ličnih asistenata ("beli"). Vrednost posla procenjena je na 20 miliona dinara.

Foto: D. Milovanović

Okvirni period početka izvođenja radova je septembar 2023. godine, navodi se u tenderskoj dokumentaciji, a rok za prijavu na tender je 15. avgust. Kako je naš list ranije pisao, početkom maja raspisan je tender za postavljanje montažnih kućica na čak 104 lokacije u gradu, vredan 1,1 milijardu dinara, odnosno oko 9,5 miliona evra.

U planu je postavljanje objekata od čeličnog profila, pretežno u blizini parkova i većih zaštićenih zelenih površina. Objektima je potreban kolski pristup i povezivanje na ostalu infrastrukturu. Spoljašnje uređenje obuhvatiće pristup za građane, službena lica i jedno parking-mesto.

Kućica će imati dva pristupa, sa bočne i prednje strane. Pristupna površina i oblast iza objekta treba da budu pokriveni video-nadzorom sa dve kamere, dok će se unutra nalaziti tri kancelarije i dva toaleta. Dve kancelarije su rezervisane za službena lica, a treća za komunikaciju sa građanima.

Beogradski lični ("beli") sada su prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju građanima ali će, prema najavama, do kraja 2023. godine imati i štabove u gotovo svakom gradskom naselju.

Primaće i prijave građana

U ŠTABOVIMA "belih" građani će moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema. "Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici, koja je nadležna za komunikaciju sa stanovnicima glavnog grada, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

Pogledajte više