TESLA U KARAKAS, BOLIVAR U BEOGRAD Zvaničnike iz Venecuele u Starom dvoru ugostio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević

S.V. 16. 07. 2023. u 20:30

U BEOGRADU ćemo postaviti bistu Simona Bolivara, dok će spomenik našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle krasiti Karakas. U mesecima i godinama koje su pred nama očekujem čvrstu saradnju dveju prestonica, na obostrano zadovoljstvo. Venecuela je prijateljska zemlja koja je i Srbiji i Beogradu uvek bila velika podrška u najtežim trenucima.

beoinfo

 Sada je vreme za bolju i lepšu saradnju. Ovo je, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Bolivarske Republike Venecuele Ivanom Hilom Pintom izjavio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Oni su se podsetili da Srbija i Venecuela, odnosno Beograd i Karakas, neguju diplomatske odnose duže od 140 godina.

- Želimo da se Beograd i Karakas pobratime, a osim podizanja spomenika Bolivaru i Tesli, namera nam je i razmena u kulturnom i naučno-tehnološkom planu i uopšte u oblasti upravljanja gradom - istakao je Pinta.

On je dodao da je nedavno potpisan sporazum o ukidanju vize između dve države, te da će insistirati na uspostavljanju direktnog leta između dva glavna grada, što bi dodatno unapredilo saradnju.

Pogledajte više