TURA PO VELIKOM RATNOM OSTRVU: Svake subote, tokom jula i avgusta, opština Zemun organizuje obilazak pešice

B.B.

07. 07. 2023. u 22:34

SVAKE subote u julu i avgustu, od 9 do 12 časova, Zemunci i Beograđni imaće prilike da pešice obiđu Veliko ratno ostrvo.

opština Zemun

Obilazak je organizovala opština Zemun. U pratnji vodiča i u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će moći da upoznaju istorijat ostrva, režime zaštite, raznovrstan biljni i životinjski svet ostrva, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, posebna pažnja biće posvećena autohtonim i ugroženim vrstama, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja i urbanizacije.

Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži "Lido", od 8.30 do 9 časova. Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi. Učesnici eko-tura svoj boravak na ostrvu mogu nastaviti na plaži Lido, gde je obezbeđeno sve što je neophodno za udoban boravak na obali Dunava, navodi se u saopštenju.

Organizatori apeluju na učesnike eko-tura da ne napuštaju grupu i prate instrukcije vodiča, kako bi se izbegli eventualni susreti sa divljim svinjama.

Pogledajte više