"RIBNIKAR" ĆE BITI OBNOVLJEN: Grad je obezbedio neophodnu dozvolu za radove u OŠ "Vladislav Ribnikar"

A. Z. K.

24. 05. 2023. u 11:41

IZDATA je dozvola za rekonstrukciju Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Ovo je bio i jedan od zahteva roditelja, čija deca pohađaju ovu osmoletku. Prema rečima gradskog menadžera Miroslava Čučkovića, Grad je spreman da ispuni sve zahteve koji im stignu od Radne grupe Vlade Srbije.

Foto: J. D. Lj.

Pre sedam dana, na adresu Grada stigao je zahtev da se obnovi građevinska dozvola za rekonstrukciju OŠ "Vladislav Ribnikar".

- I pre tragedije, koja se dogodila 3. maja, ova škola je bila na listi planiranih za rekonstrukciju - rekao je Miroslav Čučković tokom gostovanja na RTS-u.

- Tada je bila planirana i rekonstrukcija obližnje Gimnazije "Sveti Sava". Pre nedelju dana dobili smo zahtev da se obnovi ta dozvola. Grad je spreman da izađe u susret svim zahtevima koje nam uputi Radna grupa Vlade Srbije, koju čine nadležna ministarstva, Savet roditelja i predstavnici rukovodstva škole. Mi smo spremni da otpočnemo rekonstrukciju iste sekunde kada oni donesu strategiju obnove.

Uređenje jedan od zahteva roditelja

RODITELjI dece koja su preživela masakr uputili su dopis Ministarstvu u kojem su imali nekoliko zahteva. Oni su naveli i da žele da znaju kakvi će se konkretni koraci preduzeti u vezi sa renoviranjem školskih prostorija.

Gradski menadžer Miroslav Čučković je objasnio i da će se uređenju osmoletke pristupiti po željama i odlukama koje zajedno donesu Radna grupa i roditelji.

Obnovu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" najavio je pre dve nedelje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da će u radove biti uloženo 7.000.000 evra.

U planu je da učionica u kojoj se dogodio masakr postane memorijalna. Roditelji koji su u Savetu roditelja složili su se da ova učionica postane mesto sećanja na ubijene mališane i njihovog čuvara Dragana.

Pogledajte više