BAKLJE I KUPANJE U FONTANI: Maturanti prestoničkih gimnazija obeležili juče završetak školovanja

A. Z. K.

24. 05. 2023. u 07:33

MATURANTI prestoničkih gimnazija juče su proveli svoj poslednji dan u školskim klupama.

Privatna arhiva

I juče je širom grada bilo đaka koji su slavili kraj srednje škole. Međutim, ove godine gradskim ulicama nisu odzvanjali zvuci truba, a razlog su tragični događaji koji su se dogodili početkom meseca.

Česta je slika da se maturanti krajem maja i početkom juna kupaju u gradskim fontanama, juče je samo jedna grupa đaka "zaplivala" fontanom na Slaviji. Neki su svoj poslednji dan proveli u Pionirskom parku, gde su palili baklje.

Šesta beogradska gimnazija

Tekst potpisa

Najviše je ipak bilo đaka koji su svoj poslednji dan u gimnaziji proveli sa drugarima u blizini škola. Gimnazije su tokom vikenda informisale đake kakva će biti pravila ponašanja zbog tragičnih događaja.

- Unošenje alkohola u školu je strogo zabranjeno. Ukoliko neko od učenika konzumira nedozvoljeno van škole i pod uticajem alkohola u nju uđe biće ispraćen uz prisustvo roditelja koji će preuzeti učenika. Zbog tragičnih događaja koji su potresli zemlju početkom maja, neće biti muzike, pesme i igre, trubača i veselja. Učenički parlament je i sam doneo ovakvu odluku - navodi se u jednoj poruci.

Pogledajte više