LETELI DELOVI FASADE I PROZORI: U Zmajevačkoj ulici pronađena i uništena eksplozivna naprava u dvorištu

A. Z. K.

12. 05. 2023. u 17:22

U ZMAJEVAČKOJ ulici na Čukarici pripadnici policije i Vojske danas oko 11.30 uništili su ručnu kumulativnu bombu, u dvorištu kuće.

Foto: I. Marinković

Prema nezvaničnim informacijama, eksplozivna naprava pronađena je još u četvrtak, ali nije poznato na koji način je ona dospela u dvorište porodičnog doma.

Prema rečima žitelja ove čukaričke ulice, još u četvrtak je započeta procedura deaktiviranja bombe. Na teren su izašle brojne ekipe policije, vatrogasaca i Hitne pomoći. Zmajevačka ulica bila je obezbeđena i tokom noći između četvrtka i petka.

- Ja sam čula da je to pronađeno još u četvrtak, ne znam šta su tačno radili, ali čula sam da nije bilo moguće da je deaktiviraju u četvrtak - ispričala nam je jedna komšinica. - Bilo je i raznih priča da su pronašli neke zaostale bombe, pa čak i da im je neko ubacio u dvorište. Najvažnije je da niko nije povređen.

Brojni timovi koji su bili na terenu, u kontrolisanim uslovima uspeli su da deaktiviraju bombu. Pre toga oni su evakuisali građane koji žive u okolnim kućama. Usled eksplozije otpali su delovi fasade, a na pojedinim prozorima popucala su stakla.

Pogledajte više