SVEĆE I MOLITVE ZA NEVINE ŽRTVE: Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić oprostio se od ubijenih u zločinima na Vračaru i okolini Mladenovca

T.N.

05. 05. 2023. u 23:00

SUZE, upaljene sveće, položeno cveće i nestvarna tišina sinoć na platou ispred Skupštine grada Beograda. Gradonačelnik srpske prestonice Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i svi gradski većnici i sekretari okupili su se ispred Starog dvora kako bi odali poštu nastradalima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ali i u okolini Mladenovaca i Smedereva.

Foto: N.Skenderija

- Nakon prvog nezapamćenog zločina na ovim prostorima, koji se odigrao u OŠ "Vladislav Ribnikar, nije prošlo ni nepunih 36 sati, a desio se novi u okolini Smedereva i Mladenovca. I sam sam ostao zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno. Želeo bih da pozovem sve Beograđane da upravo ispred Starog dvora, na mestu gde obično čekamo i proslavljamo naše najsrećnije momente, odamo počast žrtvama ova dva nezapamćena zločina. Da upravo na tom mestu u ovom verovatno jednom od najtežih momenata za Beograd i Srbiju pokažemo dostojanstvo, empatiju, razumevanje i saosećanje sa tragično stradalim žrtvama i njihovim porodicama - rekao je Šapić.

Građani koji žele da zapale sveću i ostave cveće, moći će to da učine do nedelje u ponoć ispred Skupštine grada Beograda.

Pogledajte više