ZA SREĐIVANJE 36 MILIONA: Koje osmoletke na Starom gradu će dobiti nov nameštaj i uređena dvorišta

B.B.

14. 04. 2023. u 14:50

SREĐIVANjE škola i stvaranje boljih uslova za nastavu jedan je od prioriteta opštine Stari grad. Za te namene u "kasi" je rezervisano oko 36 miliona dinara.

Foto: Opština Stari grad

Majstori su se prvo "uselili" u OŠ "Drinka Pavlović", koja će dobiti kompletno asfaltirano i uređeno veliko školskog dvorišta, prema Kondinoj ulici. Pored nastave iz fizičkog, igranja i druženja deca, ovaj prostor koriste i mnogi sugrađani koji na tom mestu provode vreme sa svojom decom.

Prema rečima Radoslava Marjanovića, predsednika opštine Stari grad, rekonstrukcija je počela tokom prolećnog raspusta. Pored nove asfaltne podloge na fudbalskom i košarkaškom terenu u školskom dvorištu će na obodu biti zasađena stabla drveća i postavljene klupe.

- Ovo je početak realizacije ovogodišnjeg plana investicionog ulaganja u sedam starogradskih osnovnih škola - naveo je Marjanović. - Tokom leta biće obnovljena i dvorišta u osnovnim školama "Braća Baruh", "Kralj Petar Prvi" i malo dvorište "Skadarlije". Unapređenje ambijenta u kojem se obrazuju starogradski školarci jedan od prioriteta u radu opštine Stari grad, a shodno programskom budžetu za ovu godinu, za sve radove smo izdvojili oko 36 miliona dinara.

Opština je i pre dve godine pomogla OŠ "Drinka Pavlović" da se renoviraju hodnik i dve svlačionice u fiskulturnom delu zgrade. Takođe, tom prilikom je rešen i problem sa grejanjem zamenom svih ventila na radijatorima koji nisu menjani od izgradnje škole. Tokom poslednje dve zime učenici popularne "Drinke" imaju toplije učionice za rad i učenje.

- Tokom letnjeg raspusta u OŠ "Skadarlija" će dobiti novi video-nadzor i kompletno rekonstruisano dvorište, kao i OŠ "Kralj Petar Prvi" - otkriva Marjanović. - U OŠ "Mihailo Petrović Alas" su planirani radovi na sanaciji i zameni podnih keramičkih pločica u prizemlju zgrade, dok će OŠ "Vuk Karadžić" dobiti nove klupe i stolice, parket u svečanoj sali i podne obloge u učionicama, a biće pošravljen i video nadzor. U OŠ "Dragan Kovačević" biće sanirana kišna kanalizacija u dvorištu, prema Šafarikovoj ulici, a u OŠ "Braća Baruh" kompletno će se obnoviti i asfaltirati veliko dvorište ove škole.

Pogledajte više