OD SEČE ŠUME DO PARKINGA: Sastanak gradskog urbaniste Marka Stojčića i žitelja Bežanijske kose

A. Z. K.

11. 04. 2023. u 21:59

U SPORTSKOM centru "11. april" juče je održana tribina na kojoj je bio glavni gradski urbanista Marko Stojčić, članovi Veća GO Novi Beograd, kao i građani Bežanijske kose i članovi Inicijative "Bežanija ostaje - Kosa prkosi".

Bežanija stoji - Kosa prkosi

Razmatrana su neka od pitanja koja brinu stanovnike ovog dela Novog Beograda.

Kako su za "Novosti" rekli članovi Inicijative, oni su dobili priliku da iskažu svoja zapažanja i postave pitanja koja imaju veze sa kvalitetom života na Bežanijskoj kosi. Žitelji su bili zabrinuti zbog izgradnje novih sadržaja na terenima, koji ne bi bili dostupni Beograđanima.

SOLITER I DALjE MUČI GRAĐANE

I OVOG puta građani i predstavnici Grada razgovarali su o izgradnji solitera između Bulevara Arsenija Čarnojevića, studentskog sportskog centra i ulica Blagoja Moše Marjanovića i Partizanske avijacije. Inicijativa "Bežanija ostaje - Kosa prkosi", nastala je kada se ovaj plan našao u javnosti. Prošle godine 5.000 građana potpisalo je peticiju kojom su iskazali nezadovoljstvo zbog ovog projekta.

- Najvažnije pitanje o kome je bilo reči je privatizacija sportskih terena, seča šume, zatvaranje ovog dela za građanstvo i izgradnja parkinga u tom delu za čak 500 vozila - rekli su u "Bežanija ostaje - Kosa prkosi". - Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da se ne slaže s ovom idejom i obećao nam je da će Grad preuzeti projekat i napraviti na ovom prostoru javne sportske sadržaje.

Građani koji su prisustvovali sastanku zabrinuti su i zbog otvaranja groblja za kućne ljubimce u sklopu kog bi postojala i spalionica. Kako su rekli, brine ih spalionica koja nije bila u prvobitnom planu već je naknadno ubačena u projekat 2018. godine. Zabrinuti su jer se ona nalazi blizu stambenih zgrada, vrtića, škola i pijace.

Pogledajte više