RADNA GRUPA PRATI REZULTATE: Na sednici Saveta za zapošljavanje Grada Beograda usvojen akcioni plan

T.N.

14. 03. 2023. u 11:37

NA drugoj sednici Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, koja je održana juče, usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Beograda za 2023. godinu.

Beoinfo

Takođe, na dnevnom redu je razmatrana i dinamika sprovođenja mera i aktivnosti koje imaju za cilj podršku zapošljavanja i razvoja privrede, a koje će u ovoj godini sprovoditi sve institucije, članice Saveta za zapošljavanje.

Na sednici je usvojeno i formiranje Radne grupe za praćenje realizacije svih mera i aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada Beograda za 2023. godinu, navodi se u saopštenju.

Sednici je predsedavao član Gradskog veća Igor Mušić, koji je i predsednik Saveta, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu. - Cilj nam je da planirane mere sprovedemo i da na kraju godine uvidimo rezultate kao pokazatelje da su mere bile svrsishodne. Takođe, i van planiranih aktivnosti Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Beograda, Savet za zapošljavanje aktivno će raditi na poboljšanju opštih uslova za privređivanje na teritoriji Grada Beograda - istakao je Mušić.

Sednici su prisustvovali i član Gradskog veća Vuk Mirčetić, kao i podsekretar za privredu Radenko Durković.

Pogledajte više