SVETLOPISI ZA POMOĆ SIRIJI: Humanitarna izložba do 21.marta u galeriji "Progres"

S.V. 09. 03. 2023. u 21:40

U GALERIJI "Progres" večeras je otvorena humanitarna izložba "Svetlopisi za Siriju", kako bi se prikupio novac za pomoć građanima ove arapske zemlje, koju je nedavno pogodio katastrofalan zemljotres.

Foto: I. Marinković

Ovu plemenitu manifestaciju organizovali su Ambasada Sirijske Arapske Republike, Udruženje "Fraktalart" i galerija "Progres".

Otvaranju je prisustvovao i sirijski ambasador u Srbiji Basem Džaman Aga, koji je zahvalio "prijateljskom srpskom narodu za ljubav i solidarnost koju je uputio Siriji i njenom narodu tokom teških dana koje prolaze.

- Nisu štedeli na pružanju humanitarne pomoći narodu koji treba da odahne i okonča svoj bol - naglasio je Džaman Aga. - Prihod od humanitarne akcije biće namenjen onima koji su pogođeni razornim zemljotresom.

Foto: I. Marinković

 Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga

Na izložbi su predstavljeni radovi više od 40 umetnika iz Srbije i regiona, a kada neka slika bude prodata, na njeno mesto biće postavljena druga. Humanitarna izložba biće otvorena do 21. marta, a u galeriji "Progres" postavljen je i štand Ambasade Sirije, gde građani mogu direktno da uplate pomoć.

Pogledajte više