BIOSKOPI RADE NA BOŽIĆ: Na Badnji dan, 6. januara, trgovinski lanci otvoreni do 18.00, a 7. januara zatvoreni

Anica Z. Klisurić

06. 01. 2023. u 07:45

PRODAVNICE i tržni centri na Badnji dan radiće skraćeno, uglavnom do 18 časova, a prestoničke pijace radiće uobičajeno.

Foto Ž. Knežević

U subotu, kada se proslavlja Božić, većina ugostiteljskih, prehrambenih i trgovinskih objekata biće zatvorena. Vozila javnog gradskog prevoza u subotu će saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Istog dana, u prestonici neće se naplaćivati ni usluge parkinga.

PREVOZ I PARKING

Gradski prevoz će u petak, na Badnji dan, saobraćati po redu vožnje za radni dan, dok će u subotu na dan praznika važiti nedeljni red vožnje. JKP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 7. januara, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i na Bulevaru Milutina Milankovića 134g. Sve javne garaže na dan Božića radiće po uobičajenom sistemu naplate. U petak 6. januara poslovnice korisničkog servisa i kol-centra ovog preduzeća radiće skraćeno do 14.00 časova.

TRGOVINA

Trgovinski objekti i tržni centri biće zatvoreni za sve posetioce u subotu, na dan Božića. Radno vreme na Badnji dan biće skraćeno, pa će prodavnice i tržni centri raditi do 18 časova. U pojedinim šoping-molovima za posetioce će tokom Božića biti otvoreni bioskopi.

Foto N. Skenderija

GRADSKE PIJACE

Zelene pijace na Badnji dan će raditi uobičajeno, dok će 7. januara većina biti zatvorena. Planirano je da pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" na Božić rade skraćeno do 14.00 časova. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi u subotu, kao ni cvetna pijaca u Krnjači.

APOTEKE

Apoteke "Beograd" na Badnji dan radiće skraćeno, do 18.00. Za Božić dežuraće pet apoteka 24 sata, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, na Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Foto Tanjug

POŠTA

U PETAK pošte koje inače imaju celodnevno radno vreme radiće skraćeno do 17.00. Glavna pošta u Takovskoj 2, kao i ispostava na aerodromu "Nikola Tesla" dežuraće na Božić.

 
Pogledajte više