SVE OTVORENO DO 18.00: Radno vreme prodavnica i uslužnih objekata sutra, 1. i 2. januara 2023. godine

A. Z. K.

30. 12. 2022. u 06:33

NEDELjA - prvi dan nove 2023. godine biće neradan za uslužne i trgovinske objekte širom prestonice. Pošta u Takovskoj dežuraće 1. januara, a parking u prestonici biće besplatan.

Foto Petar Milošević

 Linije javnog gradskog prevoza prva tri dana nove godine saobraćaće po redu vožnje od nedelje. Većina gradskih pijaca u nedelju će biti zatvorena.

PRODAVNICE

Trgovinski objekti 31. decembra radiće uglavnom do 18 časova, dok će za većinu prodavnica 1. januar biti neradan dan. Tokom 2. do 3. januara prodavnice će biti uglavnom otvorene. Prvi dan nove godine, kao i uvek, neradan je za sve tržne centre. Međutim, vrata bioskopa, koji se nalaze u sklopu ovih centara, biće otvorena.

PIJACE

Zelene pijace u subotu će raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, dok će 1. januara većina biti zatvorena. Planirano je da pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" 1. januara rade skraćeno do 14 časova. Već 2. januara beogradske zelene pijace biće otvorene od 6 do 14 sati.

Garaža na pijaci "Palilula" neće raditi prvog dana nove godine, dok će u ponedeljak, 1. januara, biti otvorena do 15 časava. Parkiralište na pijaci "Zemun" radiće tokom praznika 24 časa, a garaža na pijaci "Zeleni venac" neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova.

Foto M. Labudović

PREVOZ

U subotu, 31. decembra, gradski prevoz u Beogradu funkcionisaće po subotnjem redu vožnje. Noćne linije počeće da rade od 22 i od ponoći će voziti po ustaljenim terminima. Pojedine gradske linije od 22 sata uoči dočeka biće isključene iz saobraćaja. Tokom 1, 2. i 3. januara prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

PARKING

JKP "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od 1. do 3. januara. U ovom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Bulevaru Milutina Milankovića 134g i Mileševska 51. Garaže će raditi po standardnom režimu i uobičajenom sistemu naplate. Od 4. januara naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Foto P. Milošević

APOTEKE

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara primati kupce 24 časa: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, na Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

POŠTA

Glavna pošta u Takovskoj ulici ovih dana biće otvorena non-stop. Prvog dana nove godine dežuraće pošta u Takovskoj i na Aerodromu "Nikola Tesla". U ponedeljak, 2. januara, osim Glavne, dežuraće i šalteri ekspozitura u tržnim centrima u Beogradu. Trećeg dana nove godine biće otvorene sve pošte u prestonici.

Pogledajte više