SMIRUJU SAOBRAćAJ KOD PIJACE: Signalizacija u Braće Jerković završava se tek godinu posle obnove

J. G. P.

24. 12. 2022. u 11:30

VIŠE od godinu dana deo Ulice braće Jerković bio je "uskraćen" za saobraćajnu signalizaciju koja je uklonjena tokom radova na rekonstrukciji.

Foto D. Stevanović

To je meštanima zadavalo glavobolje, jer su, kako kažu, pešaci bili potpuno nebezbedni od bahatih vozača. Nakon nekoliko obraćanja nadležnim službama i poslednjeg pisanog dopisa pre devet meseci da su im zahtevi opravdani, što su za "Novosti" potvrdili i u Sekretarijatu za saobraćaj, molbe građana konačno u uslišene. U toku je ponovno postavljanje znakova i "ležećih policajaca".

Kako je reč o prometnom delu naselja, u čijoj su neposrednoj blizini osnovna škola i pijaca, dva pešačka prelaza, bez ijednog "ležećeg policajca" nisu dovoljni da smire saobraćaj.

- Ovde se zapravo nikada nije poštovalo ograničenje brzine, ali je ranije bilo daleko bolje, odnosno bezbednije jer su, između ostalog, postojale fizičke prepreke - govore žitelji.

Zahtevali su postavljanje dva "ležeća policajca" oko raskrsnice sa Ulicom Jovana Bjelića, svetleći znak koji meri brzinu, znak za ograničenje brzine do 30 kilometara na čas, kao i horizontalnu oznaku da je škola u blizini.

Nadležni Sekretarijat analizirao je bezbednost saobraćaja na rekonstruisanom potezu ulice, čime je potvrđeno da će problem stanara biti rešen.

Foto D. Stevanović

- U periodu pre i nakon donošenja rešenja koje se odnosi na Ulicu braće Jerković, doneto je nekoliko stotina rešenja sa sličnim stepenom hitnosti i značaja za bezbednost, pa su kašnjenja u realizaciji moguća, gotovo očekivana. Ovo efikasno rešenje jeste u interesu građana, ali i Sekretarijata kao nalogodavca i samog izvršioca radova JKP "Beograd put".

Konačno, kako su se reporteri "Novosti" uverili, ekipe JKP "Beograd put" su već "na mesto vratili" znakove za ograničenje brzine do 30, da je škola u blizini kao i one koji upozoravaju na fizičku prepreku, odnosno "ležeće policajce".

PROBILI ROK, ULICA SUŽENA

RADOVI na rekonstrukciji Ulice braće Jerković počeli su u maju prošle godine, a umesto u avgustu, završeni su krajem oktobra, što je stanarima zadavalo glavobolje.

Prema njihovim rečima, nakon radova na rekonstrukciji još jedan od problema je suženje ulice u delu kod pijace, gde je sada nemoguće zaobići autobus gradskog prevoza kada stane na stajalištu.

Pogledajte više