PREDAH OD LAVOVSKE BORBE: Lekari i medicinske sestre iz kovid-bolnice u Batajnici okupili se da nazdrave životu

A. Z. K.

23. 12. 2022. u 09:11

POSLE dvogodišnje lavovske borbe sa kovidom, medicinsko osoblje i zaposleni u Kovid-bolnici u Batajnici sinoć su se okupili u jednom prestoničkom restoranu.

Foto I, Marinković

Sa željom da se zauvek oslobode skafandera, oni su se sinoć doterani i veseli našli da nazdrave životu i budućnosti sa što manje bolesti.

Period iza njih bio je veoma težak i pun izazova.

- Batajnicu krasi zajednički duh, sve vreme smo se zajedno borili. Nikada niko od kolega nije rekao da nešto ne može da uradi, kad je bilo neophodno, ostajali su i posle radnog vremena. Mnogo mladih je dobilo priliku i sada tvrdim da imamo odlične mlade lekare i da ne treba da brinemo - rekla je doktorka Tatjana Adžić Vukičević.

Njene kolege slažu se da su ovu borbu izgurali samo zato što je među njima vladalo zajedništvo. Osim što su lečili pacijente i bili fokusirani da se izbore za svaki život, oni su u bolnici sticali i prijatelje. Mlada doktorka Ljiljana Čortan, kojoj je ovo prvo zaposlenje posle fakulteta, rekla je da je na poslu upoznala mnogo divnih ljudi.

Foto I, Marinković

Ljiljana Čortan i Dragana Marinković

 

- Došla sam iz Novog Sada, i tamo su ostali moji prijatelji, ali sam ovde upoznala mnogo dobrih ljudi sa kojima sam se zbližila. Što se tiče posla, odmah smo bačeni u vatru i mislim da ćemo lakše podneti sve buduće izazove - rekla je mlada Ljiljana.

Glavna sestra u Batajnici Dragana Marinković kazala je da je najteže bilo uspostaviti sistem kako bi svi zajedno funkcionisali.Zajedno sa velikim brojem mladih, uspeli su da postanu jedan složan tim.

 

ŠANSA ZA MLADE

U BATAJNICI svoje prvo zaposlenje dobilo je 176 mladih lekara i 136 medicinskih sestara. Njihove starije kolege rekle su nam sinoć da su oni u prethodnom periodu pokazali veliku požrtvovanost i znanje. Mladi koji su dobili šansu tokom najteže bitke smatraju da će im biti mnogo lakše u karijeri jer su naučili kako da rade kada je najteže.

Pogledajte više