ZA ŠEST MESECI NAPISANO ČAK 1.748 KAZNI: Nepropisno parkiranje u zoni aerodroma uzelo maha uprkos prisustvu ekipa komunalne milicije

A. Z. Klisurić

08. 08. 2022. u 17:20

REKONSTRUKCIJA beogradskog aerodroma uticala je da u njegovoj blizini nastane totalni haos u saobraćaju, ali ovu situaciju dodatno otežavaju i bahati vozači koji "samo na pet minuta" ostavljaju svoja vozila na nedozvoljenm mestima.

Putnici autobusa 72 revoltirani zbog zastoja, Foto D. Milovanović

Međutim, ekipe komunalne milicije svakodnevno zavode red, pa je od početka godine napisano čak 1.748 prekršajnih naloga onima koji su ovde bili nepropisno parkirani.

Pre par dana grupa građana koja se vraćala sa aerodroma u centar grada, bila je blokirana u autobusu na liniji 72, koji nije mogao na vreme da krene sa početne stanice. U blizini stajališta neko je parkirao vozilo, a sa druge strane bili su stubići.

- To je bio poslednji polazak. Ispred autobusa "načičkalo" se nekoliko automobila - priča za "Novosti" Dragan M.

- Čekali smo veoma dugo, šofer je non-stop pritiskao sirenu ne bi li se pojavili vozači.

Pojedini ljudi su pokušali da sklone stubiće, pošto mogu da se saviju, i da tako naprave prolaz. Na kraju, posle 10 minuta "sviranja" došla je ekipa komunalne milicije, a posle nje i bahati vozači. Dobili su kazne, što je za putnike u autobusu bilo sasvim nevažno. Kaznama naše vreme nije moglo da se naplati.

U Sekretarijatu za poslove komunalne milicije potvrdili su nam da su do sada imali mnogo intervencija upravo zbog vozača koji su nepropisno ostavljali svoja vozila u zoni aerodroma.

- Od početka godine bilo je 1.759 intervencija na ovim lokacijama. Od ovog broja deset puta su nam građani prijavili bahate vozače, a sve ostalo smo zatekli na terenu. Njih 11 samo nije dobilo prekršajne naloge, kojima je predviđena novčana kazna od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti gde i kako je automobil ostavljen.

Najniža kazna od 5.000 dinara biće napisana onima koji svoja vozila parkiraju na stajalištima javnog gradskog prevoza. Oni koji svojim vozilom ometaju kretanje na saobraćajnici otaće bez 10.000 u novčaniku. Najpapreniju kaznu od 25.000 platiće oni koji vozila ostave na pešačkom prelazu ili ostrvu, biciklističkoj stazi ili tramvajskoj baštici.

STAJALIŠTA

U SEKRETARIJATU za poslove komunalne milicije rekli su za "Novosti" da su komunalni milicionari imali i mnogo posla zbog vozača koji automobile ostavljaju na stanicama gradskog javnog prevoza. Najviše ovakvih prekršaja od početka godine zabeležili su u ulicama Ljubinke Bobić, Starine Novaka i Miloša Obrenovića.

Pogledajte više