GRAD PRIPREMA PLAN STABILIZACIJE: Aleksandar Šapić istakao da se sva javna preduzeća mobilišu za predstojeći zimski

A. V. V.

21. 07. 2022. u 07:23

PITANjE energetike biće rešavano na nacionalnom nivou, a siguran sam da će naš državni vrh i predsednik Vučić, koji je nosilac čitave naše spoljne politike, uspeti da obezbedi energente za Srbiju i po informacijama koje imam tako će i biti.

Foto N. Skenderija

Ovo je juče tokom gostovanja u emisiji RTS "Beogradska hronika" rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, koji je istakao da je njegov posao da se obezbedi čitav gradski sistem, kako bi ukoliko bude bilo nekih teškoća učinili sve da stanovi, vrtići, škole budu topli, a javni prevoz i drugi sistemi funkcionišu.

- Trenutno smo u proveri naših sistema, proveravaju se trafoi, zalihe, pokušavamo da se obezbedimo i mazutom ukoliko bude bila teška situacija s gasom - rekao je Šapić. - Na jesen ću izaći s planom stabilizacije Beograda kako bih obavestio građane o svemu, ali već sada mogu sugrađane da uverim da ćemo se baviti stvarima kojima se lokalne vlasti nisu bavile 30, 40 godina, sve se tada podrazumevalo a mi sada ponovo to moramo da obezbedimo, kako bi grad na jesen i zimu mogao da funkcioniše.

Prvi čovek Beograda ponovio je da će neki projekti morati da budu revidirani zbog novonastale situacije s energentima i troškovima, dok je s druge strane istakao da su pojedini bili - besmisleni:

- Na primer, rečni prevoz i školski tableti koji su koštali do sada 15 miliona evra, a nisu ih dobila sva deca. A ja sam, kad sam obilazio sve novobeogradske škole, ušao u svako od 650 odeljenja i ni u jednom se ne koristi tablet za učenje. Naravno da ga niko ne koristi, kad nijedan obrazovni sistem u svetu ne podržava učenje s tableta, pa tako ni naš. Ako mi budemo u budućnosti imali plan da delimo tablet-računare, podelićemo ih svoj deci, a moći će da se koriste i u druge svrhe i koristiće ih cele porodice, a neće kao sada biti blokirani i beskorisni.

NEREALNO

PRVI čovek prestonice istakao je gde škripi.

- Imamo problema i u rubnim delovima grada, gde je nekadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić išao prikolicom i obećavao ljudima svašta, a mi danas moramo da im objašnjavamo da to nije realno - rekao je gradonačelnik Šapić.

Pogledajte više