OGROMNA RUPA, ISKRIVLJENA BANDERA, POPUCALE KOCKE: Pogledajte kako izgleda Ulica kraljice Marije nakon havarije (FOTO/VIDEO)

Novosti online/ A. V.

14. 07. 2022. u 09:38 >> 10:22

U ULICI kraljice Marije ispred Mašinskog fakulteta otvorena je velika rupa gde se dogodila havarija, bandera je nakrivljena, a veliki broj kocaka koje se nalaze okolo su popucale i izlomljene.

Foto: D. Milovanović

Voda se povukla, na terenu su ekipe JKP "Beograd put", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i sekretar za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš. Potez od ulice Starine Novaka ka Vukovom spomeniku trenutno je zatvoren za saobraćaj.

Kvar će biti saniran do ponoći

Trebalo bi da kvar na magistralnom cevovodu u Kraljice Marije bude saniran do ponoći, a potrošači će postepeno dobijati vodu.

Defekt na magistralnom cevovodu u toj ulici desio se u ranim jutarnjim satima i ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u kratkom vremenskom periodu obavile su zatvaranje, nakon čega se velika količina izlivene vode povukla, saopštila je Gradska uprava.

Trenutno se radi priprema za otklanjanje defekta, navodi se i dodaje da se očekuje da se u narednim satima, nakon kopanja na ovoj deonici, utvrdi vrsta defekta.

Kako se navodi, iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" je objašnjeno da u ovakvim situacijama dolazi do povlačenja vode iz svih delova sistema, pogotovo kada se desi odvaljivanje cevnog materijala i da je zato količina vode bila ogromna.

- Česte promene vremena uzrokuju dinamička opterećenja, ali i veća potrošnja, zbog čega mogu da se dese kvarovi, ali je, naveli su u BVK-u, sistem stabilan - piše u saopštenju.

Dodaje se da je pukla cev profila 700 i da je magistralna što je, kako se dodaje, veći kvar u odnosu na druge, manje koji su se dešavali ovih dana.

 
Pogledajte više