HTEO DA ZAPALI SINA I UNUKE: Uhapšen muškarac O. S. (44) zbog sumnje da je podmetnuo požar u Dalmatinskoj ulici

S. V.

08. 07. 2022. u 07:28

MUŠKARAC O. S. (44) uhapšen je juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Zgrada u Dalmatinskoj ulici, Foto Printskrin

Kako je saopšteno iz MUP, sumnja se da je juče oko 4.45 časova namerno izazvao požar u stanu u Dalmatinskoj ulici na Paliluli. Ubrzo po prijemu poziva, vatrogasne ekipe su stigle i ugasile požar. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je vatra zahvatila stan od 20 kvadrata u podrumu zgrade u Dalmatinskoj ulici, unutra su, s bebom od četiri meseca i dvogodišnjim detetom, spavali sin i snaja osumnjičenog. Porodica uhapšenog tvrdi da je on namerno podmetnuo požar, jer je već danima dolazio i pretio im.

- Bio je stalno pijan prethodnih dana, govorio je da će da nas ubije - kaže bivša supruga O. S.

- On nas je godinama zlostavljao i maltretirao, ima ozbiljnih problema sa alkoholom.

Više vremena je proveo u zatvoru nego u kući. Kad je došla policija, rekao im je da je slučajno bacio cigaretu i da je vatra tako planula.

Ona kaže da je sedela u dvorištu s bratom kada je videla dim iz svog stana. Uletela je unutra, probudila sina i snaju i iznela unuke napolje.

- Sve nam je izgorelo, garderoba, nameštaj... Sad nemamo gde da spavamo. Ali od tog me više brine šta će biti kad on izađe iz zatvora - priča zabrinuta žena.

KRIVIČNA PRIJAVA

POSLE hapšenja, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pogledajte više