REŠENA MISTERIJA NA VOŽDOVCU: Otkriveno ko i zbog čega baca pileće iznutrice po Beogradu

S. V.

01. 07. 2022. u 10:24

MUŠKARAC P. Đ. i njegov prijatelj već nekoliko meseci, od prošle zime kupuju pileće glave, nožice i iznutrice, pakuju ih u automobil i razbacuju od Novog Beograda do Voždovca, kako bi nahranili ulične pse i mačke.

Foto RTS

To su, na jučerašnjem saslušanju čuli komunalni inspektori GO Voždovac nakon što su, posle pisanja "Novosti", utvrdili ko već mesecima baca životinjske ostatke oko zgrada u Ulici Radovana Simića Cige na Medakoviću.

Kako nam je rekao načelnik voždovačke Komunalne inspekcije Nenad Mitrović, P. Đ. je priznao prekršaj i rekao da nije znao da je zabranjeno hraniti ulične životinje na takav način.

- Po prijavi stanara iz Ulice Radomira Simića Cige i fotografija na kojima se vide registarske oznake vozila iz kojih je istovarao pileći otpad, uspeli smo da identifikujemo tu osobu - objašnjava nam načelnik Mitrović.

- Priznao nam je šta je radio u jutarnjim časovima, saslušali smo ga i napravili službenu belešku. Ceo slučaj smo prosledili "Veterini", odnosno njihovoj inspekciji, oni će kvalifikovati ovo delo i videti da li je potrebno utvrditi odgovornost pred nadležnim sudom. On će svakako biti kažnjen.

Foto: Printskrin RTS

Duže od godinu dana, stanari voždovačke Ulice Radovana Simića Cige tvrde da neko, po parkingu i ispred višespratnice, baca kokošje ostatke. Rekli su nam da su problem prijavljivali nadležnim gradskim službama, ali sve do sad nije bilo reakcije, te su komšije bile prinuđene da otpad čiste sami.

Mislili su da je u pitanju neka sekta, a neretko se dešavalo da pileće noge i glave razvlače mačke i ptice pa završe i na terasama, vetrobranima... Pre nekoliko meseci organizovali su noćno dežurstvo i uverili se ko im zagađuje prostor oko zgrade. Čovek, verovatno P. Đ. rekao im je da hrani mačke i pse, te da ima pun gepek kanti sa mesom. Iz Komunalne inspekcije GO Voždovac rekli su nam da ne znaju odakle je P. Đ. nabavljao pileće ostatke. On im je rekao da je glave, noge i iznutrice kupovao sa "kolegom" u mesari.

PRIJAVE MEJLOM

ZA OVAKVE slučajeve, kada pojedinci prljaju javne površine i bacaju otpad na mesta koja za to nisu predviđena, nadležne su opštinske komunalne inspekcije. Građani treba da, putem mejla, prijave problem i pošalju fotografije ukoliko imaju.

Pogledajte više