NAJLEPŠE LICE NAŠE PRESTONICE: Grad Beograd nagradio đake generacije osnovnih i srednjih škola

B. B.

22. 06. 2022. u 10:33

URADILI ste veliku stvar. Veliko je odricanje iza vas i vaših porodica. Došli ste na vrh, ali još teže je na vrhu ostati.

Foto N. Skenderija

Osnovcima želim da budu najbolji srednjoškolci, srednjoškolcima da postanu najbolji studenti. Kada završite studije, želim da u svojim profesijama budete najbolji i pravi predstavnici svoje zemlje. Mi smo tu da vas podržimo na vašem putu uspeha.

Ovu poruku je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, uputio đacima generacije prestoničkih osnovnih i srednjih škola, na prijemu organizovanom u njihovu čast.

Najbolje među najboljima pozdravio je ministar prosvete Branko Ružić, ističući da iza njihovog rada stoji veliko zalaganje, trud i podrška nastavnika i roditelja. On je istakao da je velika čast i uspeh biti među 300 najboljih prestoničkih đaka.

Foto N. Skenderija

- Vi ste najlepše lice našeg lepog Beograda, ali najbolji svedoci da naša profesija ima smisla - rekao je Dejan Nedić, predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije. - Neka su vam sva jedra podignuta i svi jarboli spremni. Plovite u nove pobede i zaokružite svoja znanja. Radujte se tome, mladost i znanje su sloboda. Vidimo se u budućnosti, ona pripada vama.

On je pročitao pesmu koju je napisao - "Učenicama generacije sa poštovanjem".

Foto N. Skenderija

Svoje mlađe kolege pozdravio je Aleksandar Kukolj, đak generacije u OŠ "Desanka Maksimović" i Drugoj ekonomskoj školi, a danas prvak Evrope u džudou i vicešampion sveta.

- Želim da vam nikad ne nedostaje energije i vremena u potrazi za onim što vas suštinski ispunjava ili želite da radite - rekao je Kukolj. - Mladi ste, probajte, pokušavajte, grešite, uspećete. Nemojte štedeti tu energiju, jer od toga da li ćete pronaći ono što vas stvarno ispunjava ili volite da radite zavisiće i kvalitet života koji će vam biti lepši.

Pogledajte više