ČISTE PRIOBALJE SAVE: Akcija Opštine Savski venac od Čukaričkog rukavca do Rečne policije

A. V. V.

26. 05. 2022. u 08:51

OPŠTINA Savski venac i JVP "Srbijavode" sutra, 27. maja, sprovode veliku akciju čišćenja priobalja reke Save. Pod sloganom "Da nam reka Sava bude zdrava" iz centralne prestoničke opštine pozivaju sve zainteresovane građane da se pridruže i pomognu u uklanjanju đubreta sa obala i oko prestoničke reke. Okupljanje ekipa zakazano je za 10.00 časova kod restorana "Stenka".

Foto M. Anđela

- U susret Međunarodnom danu reke Save opština Savski venac zajedno sa JVP "Srbijavode" i ove godine organizuje akciju čišćenja Savskog priobalja navode za "Novosti" u opštini Savski venac. - Akcija će obuhvatiti čišćenje šetališta i priobalja, od Čukaričkog rukavca, ispod mosta na Adi, do splava Rečne policije. Ulaz je slobodan za sve građane dobre volje koji žele da se priključe čišćenju priobalja reke Save i time doprinesu da Savski venac, a samim tim i naš Beograd, bude lepši i čistiji, kakav i zaslužuje da bude.

Građani koji žele da učestvuju u uklanjanju smeća ne treba da ponesu ništa, jer će potrebnu opremu za čišćenje dobiti na okupljanju. A kako najavljuju u centralnoj prestoničkoj opštini, akciji će se u petak pridružiti i FK Crvena zvezda, dok će podršku pružiti i ekipe gradskih preduzeća "Zelenilo-Beograd", "Gradska čistoća", kao i vodoprivredna preduzeća "Beogradvode" i "Galovica".

- Ova akcija simboličnog naziva "Da nam reka Sava bude zdrava" nastavak je onoga što smo započeli 2019. godine kada smo na isti način očistili deo priobalja i šetališta - ističu u ovoj opštini. - Dužni smo da brinemo i odgovorno se odnosimo prema životnoj sredini i razvijamo svest o važnosti ekologije i izuzetnih ekoloških vrednosti i potencijala reke Save. Opština Savski venac brojnim aktivnostima se trudi da bude primer kako jedna centralna gradska opština brine o očuvanju prirode i zdrave životne sredine.

GRAĐANI ZAINTERESOVANI

U proteklom periodu Savski venac postao je bogatiji za veliki broj stabala drveća i zelenih površina, a takođe već drugu godinu zaredom sprovodimo i akciju podele eko-kesa za reciklažu. Naši građani redovno se uključuju u ove aktivnosti, jer svi zajedno želimo da našoj deci omogućimo zdravu sredinu u kojoj će odrastati - navode u ovoj opštini.

Pogledajte više