TRI NOVA VOZILA: Donacija zdravstvenim ustanovama u Mladenovcu

B.B.

24. 05. 2022. u 14:48

VOZNI park Doma zdravlja "Mladenovac" bogatiji je za novo sanitetsko vozilo sa najsavremenijom medicinskom opremom. Ovo je šesto sanitetsko vozilo koje Hitna služba ima zahvaljujući redovnim donacijama Ministarstva zdravlja.

Foto: S. M. Jovanović

- Potreban nam je dovoljan broj vozila za rad Hitne službe jer pokrivamo veoma razuđen teren sa 54.000 stanovnika - rekla je dr Dušica Milovanović, direktorka Doma zdravlja "Mladenovac".

- Osim hitnih stanja na koja moramo da izađemo i da na licu mesta pružimo pomoć, prevozimo i životno ugrožene pacijente do zdravstvenih ustanova u Beogradu, tako da je ovo vozilo više nego dobrodošlo i nadam se da će se dobra saradnja s nadležnim ministarstvom nastaviti i ubuduće.

Ona je zahvalila i opštini Mladenovac koja je učestvovala u dosadašnjim projektima ove zdravstvene ustanove i pomagala kada je bilo potrebno..
Zahvaljujući projektu "Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19" koji realizuje Ministarstvo zdravlja, osim za dom zdravlja, obezbeđena su nova vozila i za Gerontološki centar i Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu.

Pogledajte više