PARKIĆ NA BELIM VODAMA PRAVO RUGLO: Prostor oko česme na igralištu u čukaričkom naselju zatrpan smećem, kanali zapušeni, širi se smrad

A. V. V.

10. 05. 2022. u 06:47

VODA koja se pretvorila u žabokrečinu, zapušeni odvodi i kanali puni nagomilanog đubreta.

Foto: Printskrin

Ovo je slika koju žitelji čukaričkog naselja Bele vode svakodnevno vide u parkiću oko čuvene česme u Vodovodskoj ulici. Ovaj potez godinama je na meti nesavesnih građana koji smeće ostavljaju van kanti, a ni nadležni ne navraćaju tako često na prostor dečjeg igrališta kako bi ga redovno održavali. Iz Opštine Čukarica najavljuju akciju čišćenja u narednom periodu.

- Park i prostor oko česme u Vodovodskoj ulici na Čukarici je na inicijativu opštine više puta uređivan - kažu za "Novosti" u Opštini Čukarica.

- Velika akcija čišćenja sprovedena je i u okviru malih radova, ali, nažalost, zbog nagomilanog otpada koji su ostavili nesavesni građani, odvodni kanali ponovo su zapušeni. Takođe, kako smo utvrdili, voda iz česme je proteklih dana u jačem mlazu oticala i slivala se van kanala.

Foto: Printskrin

Kako najavljuju u ovoj opštini, GO Čukarica je ponovo pokrenula akciju uređenja ovog prostora i obratila se JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kako bi se postojeći odvodni kanali kompletno pročistili, a voda adekvatno proticala.

- Akcija će biti sprovedena u najskorijem roku, uslediće i uklanjanje otpada i nečistoća, a potom i kosidba zelenila oko česme - naglašavaju iz Opštine Čukarica.

- Apelujemo na građane da ne odlažu otpad i smeće u odvodne kanale, kako ne bi došlo do izlivanja vode po parku i zelenoj površini.

Ruglo oko česme u Vodovskoj ulici najviše smeta stanarima iz obližnjih zgrada i kuća, do čijih prozora dolaze neprijatni mirisi iz odovoda punih smeća.

- Nije ovo od juče, stalno nam je voda u fontani umesto prozirne "obojena" u zeleno i puna je flaša i drugog smeća koje se tu nataloži - pričaju nam nezadovoljni građani sa Belih voda.

- Pored toga, sada se i voda iz izvora izliva van kanala.

Foto: Printskrin

Žitelji ovog čukaričkog naselja kažu i da se neretko oni late metle kako bi bar deo parkića koji se naslanja na njihovo dvorište očistili od smeća i nemara. Voda koja izvire ovde nije za piće, ali je nekada bila. Dragocena tečnost izvire iz pet mlaznica, dok je šesta služila fontani koja je sada zapuštena.

GRAFITI

PORED zašušenih odvoda i nagomilanog smeća, prostor oko česme ne može da se pohvali ni čistim zidovima. Betonski prostor iznad izvora i oko česme "krase" grafiti ispisani crvenim, crnim i belim bojama.

Pogledajte više