OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Položeno cveće na spomenik Crvenoarmejcu

J.D. 09. 05. 2022. u 15:34

POMOĆNIK gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas venac na Groblju oslobodilaca Beograda povodom obeležavanja državnog praznika u Republici Srbiji, 9. maja – Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Venac je položen i na Spomenik crvenoarmejcu i Spomenik sovjetskim ratnim veteranima na Avali.

Privatna arhiva

– Deveti maj, Dan pobede, izuzetno je važan dan za svetsku istoriju i za čitav svet. Obeležavamo dan kada je potpisana kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu, što je značilo pobedu demokratskog sveta spram onog koji je pokušao da uspostavi diktaturu i nacistički i fašistički pogled na svet. Ovaj datum važan je za srpski narod, Srbiju i Beograd, kada se svake godine na Groblju oslobodilaca polažu venci, što predstavlja čin sećanja na ljude koji su dali svoj život da bismo mi danas živeli u slobodnoj zemlji – rekao je Mladenović.

Večna im slava i hvala, poručio je pomoćnik gradonačelnika Beograda.

– Sloboda nema cenu i nju svi zajedno moramo da čuvamo i negujemo, te da ne dozvolimo da nam je bilo ko ugrozi – istakao je Andreja Mladenović.

Vence su položili: u ime Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, u ime Vlade Srbije Darija Kisić, u ime MUP-a Aleksandar Vulin, zatim delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, te predstavnici ambasada Rusije, Azerbejdžana, Belorusije i Kazahstana.

Pogledajte više