OPŠTINSKI ODBOR SPS: Velika zabrinutost za ugrožavanje životne sredine zbog neprimerenog ponašanja investitora na Bežanijskoj kosi!

Novosti online 01. 05. 2022. u 14:26

OPŠTINSKI Odbor Socijalističke partije Srbije Novi Beograd upozorava javnost na odnos investitora prema kvalitetu životne sredine koji je neprihvatljiv za stanovnike Bežanijske kose, ali i celog Novog Beograda.

Foto: Arhiva

- Spisak posledica nelegalne gradnje je podugačak: osim što estetski narušava urbanu i prirodnu sredinu, često usled nestručnog ili bahatog izvođenja uzrokuje geomorfološke i hidrološke probleme, a ovako izgrađene zgrade gotovo po pravilu su energetski neefikasne i stoga značajno uvećavaju zagađenje u okruženju. Na Bežanijskoj kosi, pojedini investitori hoće da promene urbanistički plan na lokaciji teniskih terena i time naruše mir i život stanara Bežanijske kose. Smatramo da interes investitora ne sme da bude ispred interesa građana, jer on direktno utiče na kvalitet života Novobeograđana - navedeno je u pisanoj izjavi Opštinskog odboraa SPS Novi Beograd.

- Opštinski odbor SPS Novi Beograd se nada da će nadležni gradski organi reagovati i sprečiti investitora u svojoj nameri da potpuno promene urbanistički izgled Bežanijske kose i poziva sugrađane da podrže njihovu borbu za njeno očuvanje. Trudimo se da zaštita životne sredine bude prisutna u svim većim građevinskim poduhvatima koji se rade, jer je usko povezana i neodvojiva od uslova života građana.

BONUS VIDEO - BEOGRAĐANI OD SINOĆ NA KOŠUTNjAKU: Pogledajte kako izgleda prvomajski uranak u glavnom gradu

 
Pogledajte više