"GLUMIJADU" OTVARAJU GOSTI IZ SLOVENIJE I POLJSKE: Međunarodni festival dečje dramske igre u DKCB-u

A. V. V.

29. 04. 2022. u 13:45

MEĐUNARODNI festival dečije dramske igre "Glumijada" održaće se od 7. do 9. maja u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana "Moja scena".

DKCB

Festival će otvoriti gosti iz Slovenije i Poljske - Ana Romih, balerina, koreograf i baletski pedagog plesne grupe "Kulenijum" iz Ljubljane i Gžegorž Šerputovski, glumac, reditelj i profesor glume na Nacionalnoj dramskoj akademiji u Varšavi.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se 12 škola glume iz Srbije i regiona čiji će polaznici izvesti predstave "Pepeljuga u zemlji čuda", "Cirkus", "Like, hate, subscribe", "Gospodar muva", "Alibaba i razbojnici", "Buđenje" i druge. U okviru festivala publika će moći da pogleda film "Leto kada sam naučila da letim" i da učestvuje na radionicama koje će voditi glumice Olga Odanović i Klara Hrvanović, reditelj Radivoje Andrić i producenti ovog filma Maja Popović i Milan Stojanović.

Ulaz za predstave, projekciju filma i kreativne radionice je slobodan, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com.

"Glumijada" je međunarodni festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od pet do 19 godina iz Srbije i regiona. Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih.

Pogledajte više