BEOGRAĐANIN ODLUČIO DA MENJA STAN ZA JEDAN U NIŠU BEZ DOPLATE: Priča sa neverovatnim epilogom zapanjila Srbiju

Novosti online 06. 04. 2022. u 10:05

JEDAN Beograđanin je pre nekoliko godina došao na ideju kako da zaradi za hleb i to bez motike i bez rada, a na sasvim legalan način.

Foto: Tanjug/D.K.

On je došao na ideju da svoj stan zameni sa jednim stanom u Nišu, a da za to ne uzme nikakvu naknadu.

Fotografisao je svoj stan, sve prostorije i oglasio na internet sajtovima. Akcenat je upravo stavio na to da ne zahteva doplatu.

To je odmah privuklo veliki broj Nišlija koji su bili zainteresovani za zamenu, ali nikome nije bilo jasno, i niko nije mogao da uoči njegov interes u svemu tome.

Kao razlog zašto želi da zameni stan koji ima znatno veću vrednost, ovaj domišljati Beograđanin je svima naveo da mu se život u prestonici "smučio" i da je odlučio da se odseli u neki drugi grad koji je manje dinamičan, a koji pruža dobre ekonomske, društvene i kulturne prilike za malo mirniji način života, i u kojem su troškovi života jeftiniji, budući da se on nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

Svi koji su bili zainteresovani došli su do Beograda, pogledali su stan. Ne treba napominjati da je zainteresovanih bilo mnogo.

Kada je red došao na njega da ide do Niša da pogleda njihove stanove, dolazi do onoga na čemu se temelji cela priča.

On je vlasnicima stanova koji su gledali njegovu nekretninu rekao da nije u finansijskoj mogućnosti da dođe do Niša, i da će to učiniti samo ukoliko mu pošalju 2.000 dinara za povratnu kartu.

Novac nije tražio samo od jednog vlasnika stana u Nišu, već od svih koji su pogledali njegov stan.

Gotovo svi ovi ljudi su mu bez preteranog razmišljanja uplatili iznos koji je tražio, budući da se radilo o suštinski ne velikom novčanom iznosu. Verovatno su svi razmišljali da je 2.000 dinara zanemarljiva suma u odnosu na znatno veću vrednost stana koji bi razmenom dobili u Beogradu. Čak i da se ovaj Beograđanin ne odluči da realizuju pravni posao, iznos od 2.000 dinara bi lako „prežalili“.

Kako se radi o iznosu koji u današnje vreme zaista nije velik, kada se pomnoži sa nekoliko desetina zainteresovanih koji su mu isti uplatili, iznos koji je zaradio uopšte nije bio mali. Beograđanin nikog nije prevario, budući da je otišao jednog dana u Niš i obišao stanove svih vlasnika koji su mu uplatili novac za prevoznu kartu.

Šta se na kraju desilo?

Pretpostavljate, nije mu se dopao nijedan stan u Nišu za koji bi zamenio svoj stan u Beogradu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - MESTO GDE SU ROĐENI SRPSKA CRKVA I NOVI ZAVET: Reporter "Novosti" u drevnoj Nikeji

 
Pogledajte više