ĐACI PEVALI KLASIČNE PESME: "Zlatnom sirenom" počele Dečje muzičke svečanosti u DKCB-u

A. V. V.

28. 03. 2022. u 17:41

FESTIVAL Dečje muzičke svečanosti (DEMUS) počeo je danas takmičenjem "Zlatna sirena" u velikoj sali "Donka Špiček" Dečjeg kulturnog centra Beograd. Publika je mogla da čuje mališane koji su se nadmetali u pevanju klasičnih i savremenih pesama.

DKCB

DEMUS se nastavlja iduće nedelje, kada će se 5. aprila od 10.00 časova učesnici takmičiti u pevanju izvornih narodnih pesama, a tri dana kasnije, dečjih zabavnih numera. U aprilu će biti održano i Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača, horova i malih instrumentalnih sastava i orkestara osnovnih škola Beograda (18. i 20. aprila, od 10 časova), dok će revija pobednika takmičenja u svim kategorijama i žanrovima biti održana 10. maja, kada će najboljima biti uručene diplome. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Program Dečjih muzičkih svečanosti obuhvata školsko, opštinsko i gradsko takmičenje, na kojem učestvuje više hiljada dece kao solisti, mali vokalni sastavi-dueti, terceti, kvarteti, vokalne grupe pevača, horovi, mali instrumentalni sastavi i orkestri.

DEMUS je jedino takmičenje u gradu koje afirmiše rad muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda. Tradicionalno ga organizuje Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa školama i organizacijom "Prijatelji dece Beograda". Pokrovitelj manifestacije je Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu.

Pogledajte više