UVEDENE LINIJE 64, 87A I 313: Proširena mreža autobusa, žitelji delova Zvezdare, Čukarice i Grocke imaće bolji javni prevoz

J. D.

25. 03. 2022. u 07:21

STANOVNICI delova Zvezdara, Čukarice i Grocke do kraja ove nedelje dobiće nove autobuske linije koje će saobraćati na teritorijama ovih opština.

Foto S. Vidačković

Sekretarijat za javni prevoz je na osnovu zahteva građana uradio analize za uspostavljanje dve minibus linije sa oznakama 64 i 313 i jednu autobusku sa brojem 87A.

Kako bi se na Zvezdari poboljšao saobraćaj, minibus sa oznakom 64 kretaće se od terminusa Zvezdara preko dela Zeleno brdo do okretnice u Šumicama. Autobuska linija koja će nositi oznaku 87A saobraćaće od Čukaričke padine preko Ade Ciganije do Banovog brda i nazad do Čukaričke padine i biće kružnog tipa. Opštine Grocka i Zvezdara biće povezane novom minibus linijom sa oznakom 313. Ova vozila kretaće se od okretnice u Mirijevu 4 preko dela Velikog Mokrog Luga kroz Kaluđericu sve do okretnice Ravan u naselju Leštane.

- Linije se uvode na zahtev građana i nakon urađenih analiza utvrđeno je da one mogu da budu uspostavljene - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Prevoznik na svim linijama biće "Gradsko saobraćajno preduzeće", a planirano je da saobraćaju po dva minibusa i jedan autobus.

Nedavno su upravo žitelji Kaluđerice tražili uspostavljanje nove linije ka Mirijevu, kako bi skratili svakodnevna pešačenja, ali i lakše stizali do okretnice u Mirijevu 4, gde je inače i krajnja stanica za autobuse 25P, 27E i 79. Pre svega, jer im je na ovaj način mnogo lakše da stignu do Karaburme, ali i naselja na levoj obali Dunava.

Pogledajte više