POVODOM SVETSKOG DANA ŠUMA: Filmovi o Avali, Kosmaju i Velikom ratnom ostrvu na Trgu republike

A. V. V.

21. 03. 2022. u 16:46

POVODOM Svetskog dana šuma Sekretarijat za zaštitu životne sredine danas je na Trgu republike organizovao prikazivanje filmove o zaštićenim prirodnim dobrima na teritoriji Beograda. Beograđani, ali i gosti prestonice sve do 20.00 moći će da pogledaju četiri edukativne projekcije posvećenem ovoj temi.

Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je ovom prilikom poručio da je važno da se postojeći šumski fond sačuva i obnavlja.

- U poslednjih nekoliko godina zasadili smo više od 2,5 miliona šumskih sadnica, kao i preko 60.000 drvorednih sadnica u samom centru grada. U narednom periodu prioritet će biti nove šumske površine, obnova postojećeg šumskog fonda i što veći broj zelenih površina, parkova, urbanih džepova u užem centru grada kako bismo imali zelene oaze i u najurbanizovanijim delovima Beograda - rekao je Nikodijević.

Sekretarka za zaštitu životne sredine istakla je da su filmovi edukativnog karaktera i govore o tri specifična zaštićena prirodna dobra - o Velikom ratnom ostrvu, Kosmaju i Avali.

Pogledajte više