ŠETNJOM DO ŠKOLE I VRTIĆA: Protest dela stanovnika naselja Stepa koji žele da budu u nadležnosti grada

B.B.

13. 03. 2022. u 07:21

ŽITELjI naselja Stepa Stepanović, njih oko 350, protestovalo je juče zbog toga što, kako navode, nadležni ne reaguju da njihove zahteve da se izgradi još jedna škola, vrtić i da naselje pređe u nadležnost grada.

Foto Tanjug

Prema rečima Gavre Vujanovića, potpredsednika Udruženja stanara, protestom žele da skrenu pažnju na pomenute probleme.

- Obraćali smo se Sekreterijatu za obrazovanje, premijerki, predsedniku, imali smo razgovore sa predsednicom opštine, ali dela nema - rekao je Vujanović. - Očekujem da će se nadležni "pokrenuti" i da će pokazati da žele da reše situaciju u naselju Stepa Stepanović. Ali ne rečima i obećanjima, nego delima.

Posle okupljanja, građani su krenuli u protestnu šetnju do Trošarine, a zatim se razišli.

U opštini Voždovac je u petak održan sastanak, kome su prisustvovali Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, članovi Veća i rukovodstvo opštine. Takođe, bili su prisutni i predstavnici Saveta roditelja OŠ "Danilo Kiš", kao i stanara naselja Stepa Stepanović. Dogovoreno je da zajedničkim snagama pronađu najbolje rešenje koje se tiče osmoletke, produženog boravka i vrtića.

U ovom naselju živi oko 13.000 stanovnika. Osnovna škola "Danilo Kiš", trenutno ima više od 1.000 đaka. Vrtić "Mala sirena" pohađa oko 300 mališana, dok u "Leptiriću" ima mesta za 140 najmlađih.

Pogledajte više