PARKOVI UMESTO PAKETIĆA: Novac od novogodišnjih darova za najmlađe preusmeren na Čukarici na gradnju dva manja igrališta

G. N.

10. 03. 2022. u 06:47

U NAREDNIH nekoliko dana, na opštini Čukarica očekuju se obimni radovi na izgradnji dve dečje oaze u naselju Filmski grad. Sredstva za parkove namenjene igri najmlađih preusmerena su od dečjih novogodišnjih paketića, čija je podela početkom ove godine izostala zbog nepovoljne epidemijske situacije. Reč je o iznosu od deset miliona dinara.

Arhiva

Čukaričani čiji su mališani ove godine ostali uskraćeni za opštinske darove, koji su se tradicionalno delili u prostorijama lokalne samouprave, raspitivali su se kod čelnika šta će biti sa novcem. Iz Opštine su dobili potvrdu da su sredstva preusmerena, da je u prethodnom periodu sproveden postupak javne nabavke i da je zaključen ugovor sa izvođačem radova. Kako su i za "Novosti" potvrdili iz ovog dela grada, početak radova očekuje se narednih dana, a rok za izgradnju dečjih parkova je četiri nedelje.

- Parkovi će se nalaziti na dve lokacije u naselju Filmski grad, i to u Ulici Arčibalda Rajsa kod broja 7, kao i u Ulici Slobodana Perovića kod broja 6 - rekli su nam iz Opštine Čukarica. - Za izgradnju dečjih parkova obezbeđena su sredstva u iznosu od deset miliona dinara sa PDV.

Igrališta će biti kompletno uređena i opremljena svim potrebnim sadržajima, kao što su nove sprave, tartan podloge za bezbednu igru najmlađih, kao i adekvatne klupe i đubrijere. Parkovi će po završetku svih planiranih radova biti i sertifikovani u skladu sa standardima, navode u GO Čukarica.

Inače, odluka o preusmeravanju sredstava,sa pozicije nabavke dečjih paketića na poziciju izgradnje i uređenja dva dečja igrališta, sadržana je u rebalansu budžeta, a potom je i usvojena na sednici Skupštine GO Čukarica.

UREĐENjE U ŽELEZNIKU

NA inicijativu stanovnika Železnika i Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP "Zelenilo Beograd" pre nekoliko dana započele su radove na obnovi međublokovske površine u Ulici Stjepana Supanca od broja 2 do 18 u ovom čukaričkom naselju.

Prostor koji će dobiti potpuno novi izgled obuhvata površinu od 14.028 metara i na njoj će biti izgrađena dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor.

Pogledajte više