NADOKNADA ZA "ELEKTRONSKI DNEVNIK": Zahtev Foruma srednjih stručnih škola Beograda

B.B.

02. 03. 2022. u 12:07

FORUM srednjih stručnih škola Beograda uputio je dopis ministru prsvete, nauke i tehnološkog razvoja, u kome zahteva adekvatnu naknadu za koordinatore elektronskog dnevnika. Kako ističu u dopisu, na obuci im je pomenuta nakanda od 10 odsto na mesečnu zaradu, ali do toga nije došlo.

Foto Ž. Knežević

- Kako je rad koordinatora elektronskih dnevnika odgovoran posao koji zahteva dosta vremena tokom trajanja školske godine, tražimo da bude prepoznat u nadležnim institucijama tako što će biti adekvatno plaćen ili smanjenjen fonda časova koordinatoru za dva časa - kažu u Forumu.
Prema navodima FSSŠB, tokom drugog polugodišta školske 2017/18 godine koordinatori su radili - unos podataka svih učenika i profesora u demo(probnu crvenu) verziju, unos zaposlenih, kreiranje odeljenja sa svim predmetima i nastavnicima koji predaju u tim odeljenjima, držanje obuke zaposlenima za korišćenje elektronskog dnevnika, praćenje uputstava koje stižu od elektronske podrške i obaveštavanje nastavnika šta treba da se uradi u dnevniku, pomoć nastavnicima pri radu sa elektronskim dnevnikom.

Pogledajte više