NOVO IGRALIŠTE U BLOKU 23: Radnici "Zelenila" počeli radove na izgradnji zelene oaze na Novom Beogradu

J.D. 23. 02. 2022. u 15:14

STANOVNICI novobeogradskog bloka 23 do kraja juna dobiće novo dečje igralište, staze za bicikliste i trotinete, teretanu na otvorenom, teren za rekreaciju i miran odmor. Ovaj prostor u Milentija Popovića, je inače proglašen za kulturno istorijsko dobro, pa se svi radovi koji su počeli početkom februara sprovode uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika.

Zelenilo

Tehnička dokumentacija urađena je na osnovu zahteva građana i analize prostora odgovornog projektanta koji je na terenu zajedno sa meštanima razradio rešenja po kojima će se sprovoditi radovi.

- Najveći broj zahteva koji su nam godinama dostavljali građani odnosio se na uređenje dečjih sadržaja i za izgradnju teretane na otvorenom - objašnjavaju nadležni iz "Zelenila". - Kroz planirane radove, vođeno je računa da se obuhvate sve kategorije, i po starosnim uzrastima i prema sferama interesovanja građana.

Planirano je da se u ovom međublokovskom prostoru izgrade dva dečja igrališta jedno za mališane uzrasta do dve godine i drugo za decu do 12 godina. Zatim staza za bicikle i trotinete na kojoj će mališani bezbedno učiti prva saobraćajna pravila. Takođe, biće sačuvani prostori za sankanje koje će najmlađi moći da koriste u zimskim danima. Ni jedno uzvišenje neće biti ukinuto i centralno brdašce moći će da se koristi u te svrhe i više nego ranije jer je planirano rušenje betosnkih elemenata ostataka stepeništa, žardinjerea zbog kojih nije bilo bezbedno sankanje.

Pogledajte više