ČISTO NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Tokom vikenda uklonjeno više od 200 kubika otpada sa smetlišta u Novom Beogradu

Š. M.

21. 02. 2022. u 07:41

JAVNO komunalno preduzeće "Gradska čistoća" završilo je uklanjanje više od 200 kubika otpada sa divlje deponije u neposrednoj blizini nehigijenskog naselja na Bežanijskoj kosi.

NEKAD, Foto Privatna arhiva

Sa pet vozila različitog kapaciteta, tokom vikenda sređeno je nelegalno smetlište u ovom delu prestonice. Ovo gradsko preduzeće divlje deponije sanira kroz svoje vanredne aktivnosti, a kako navode, od velike je važnosti da se jednom sanirane deponije ne formiraju iznova.

- Apelujemo na sugrađane da otpad odlažu na mesta za to predviđena, ali i da nadležnima prijave nesavesne pojedince koji to ne čine - kaže direktor "Čistoće" Marko Popadić. - U glavnom gradu ima oko 30.000 kontejnera i oko 90.000 kanti namenjenih individualnim domaćinstvima za odlaganje otpada, kao i usluga odnošenja građevinskog i kabastog otpada i apsolutno nema razloga, ali ni opravdanosti da on završava na mestima koja za to nisu predviđena. Samo u saradnji sa sugrađanima Beograd može biti još čistija i zdravija sredina na korist svim građanima prestonice.

SAD, Foto Privatna arhiva

Sa smetlišta je uklonjena velika količina kabastog otpada i nameštaja, nakon čega je ceo prostor opran. Ova deponija predstavljala je i veliki problem za stanare Bežanijske kose, čiji se domovi nalaze u njenoj blizini.

Pogledajte više