BIĆE SREĐENO SVIH 10 ŠKOLA: Počeli radovi na tekućem održavanju osmoletki na Savskom vencu

A. V. V.

18. 02. 2022. u 06:47

OSNOVNE škole sa Savskog venca dobiće novo ruho u narednom periodu. Radovi na tekućem održavanju osmoletki počeli su u ponedeljak, a majstori su najpre zakoračili unutar OŠ "Vojvoda Mišić".

Foto Instagram

Ove godine nadležni iz centralne prestoničke opštine izdvojili su duplo više sredstava za obnovu ustanova za mališane u odnosu na prehodnu.

Kako su za "Novosti" rekli u GO Savski venac, radovi će biti izvođeni u svih deset osmoletki na teritoriji Savskog venca - OŠ "Vojvoda Mišić", OŠ "Isidora Sekulić", OŠ "Petar Petrović Njegoš", OŠ "Vojvoda Radomir Putnik", OŠ "Radojka Lakić", OŠ "Stefan Nemanja", OŠ "Anton Skala", OŠ "Stefan Dečanski", OŠ "Đuro Salaj" i OŠ "Dragan Hercog".

- Radovi nisu istovetni u svim školama, već zavise od prioriteta i potrebe svake škole pojedinačno - ističu, za naš list, u ovoj opštini. - Poslovi se uglavnom odnose na krečenje učionica i hodnika, zamenu svetla novim led-panelima u učionicama, zamenu podnih obloga, okapnica, oluka i uvodnih limova.

Iz centralne prestonočke opštine naglašavaju da posao neće remetiti nastavu, kao i da će se odvijati u zavisnosti od vrste i vremenskih uslova.

Majstori su početkom nedelje zasukali rukave u OŠ "Vojvoda Mišić" gde će u naredim danima okrečiti zidove, zameniti podne obloge, rasvetu, oluke i popraviti parket u sportskoj sali. Predsednik Savskog venca Miloš Vidović sa saradnicima je obišao radnike i poručio da je ovo još jedan primer da sve realizovane akcije u proteklom periodu, kao i one koje su u planu daju sve jači doprinos da deca imaju lepše i uređenije mesto za svoje školovanje i odrastanje.

Pogledajte više