ZAMENIK GRADONAČELNIKA VESIĆ: Uzimamo kredit da bismo vratili dugove prethodne vlasti

Tanjug

14. 02. 2022. u 16:08

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd uzeo kredit od 35 miliona evra da bi vratio dugove sa većim kamatama, koje je napravila bivša vlast.

Foto: D. Balšić

Odgovarajući na kritike opozicije da aktuelna gradska vlast, dva meseca pred izbore, dodatno zadužuje prestonicu sa 35 miliona evra, Vesić je novinarima u pauzi zasedanja sednice Skupštine grada rekao da mu je najsmešnije to što je taj kredit već bio u budžetu koji je u decembru izglasan i da je očigledno da ga niko od onih koji ga sada kritikuju nije pročitao.

- U vreme kada je bivša vlast uzimala kredit, kamate su bile veće, jer je Grad bio u lošijoj situaciji, tako da su kamate bile oko 10 odsto. Sada uzimamo kredit sa manjim kamatama da bismo vratili stari sa većim i tu nema ništa neobično. To radi i Republika i svi ostali - dodao je Vesić.

On je naglasio da za svako zaduženje mora da se dobije saglasnost Ministarstva finansija, da ga je Grad sada dobio i da kredit može da se realizuje.

- U budžetu je planirano da se ove godine vrati 43 miliona evra starog kredita, tako da čak i kada uzmemo taj kredit, opet ćemo biti manje zaduženi nego prošle godine, kada smo na kraju godine bili zaduženi 281 milion evra - poručio je zamenik gradonačelnika.

BONUS VIDEO - CEV U SAVSKOJ I DALjE CURI: Havarija još nije sanirana

Pogledajte više