OGROMNO INTERESOVANJE ZA BEOGRAD NA SAJMU EMITT 2022 U ISTANBULU: Ministar turizma Turske posetio štand Beograda

J.D. 10. 02. 2022. u 16:37

Da je Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske potvrđuje činjenica da je ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Aksoj otvarajući sajam EMITT 2022 posetio štand Istanbula a odmah potom štand Beograda.

TOB

U razgovoru sa turskim ministrom, čelnici turističkih organizacija Beograda i Srbije složili su se da je veoma značajno otvaranje direktnog leta iz Ankare za Beograd, kao i letova iz Istanbula do Niša i Kraljeva.

- Beograd je na turskom tržištu nastavio tamo gde je stao 2020. godine u osvit korone, i zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju - rekao je Miodrag Popović. - Ovo je deseta godina kako učestvujemo na sajmu turizma u Turskoj od kojih je poslednjih osam bilo izuzetno uspešno za Beograd. Kako je sajam rastao i došao do toga da je peti po značaju u svetu, tako je rastao i ugled Beograda i sama pozicija na sajmu. Naše dosadašnje promotivne aktivnosti i uspeh u promociji u Turskoj su omogućile odličnu polaznu osnovu koja nam daje za pravo da se nadamo da će gosti iz Turske ove i narednih godina ponovo biti među najbrojnijim turistima u Beogradu.

Štand Beograda i Srbije prvog dana sajma posetili su generalni konzul Konzulata Republike Srbije u Turskoj, Ivana Pejović, kao i počasni konzul iz Jedrena, Salih Akgul Fadžifejzović.

U okviru poslovnih aktivnosti održan je sastanak sa predstavnicima turskog grada Burse o saradnji i međusobnoj promociji, i to neposredno posle posete delegacije ovog grada našoj zemlji i susreta sa gradonačelnikom Beograda. Direktor Popović je razgovarao i sa predstavnicima drugih gradova u regionu centralne Turske i Ankare o mogućnostima dalje promocije city break putovanja u Beograd.

Pogledajte više