SARADNJA VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA: Sporazum između Mašinskog fakulteta i Instituta za fiziku

B.B.

03. 02. 2022. u 16:35

INSTITUT za fiziku sklopio je sporazum strateškoj saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, sa ciljem unapređenja nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Sporazum su, u prisustvu rektora Univerziteta prof. dr Vladana Đokića potpisali direktor Instituta dr Aleksandar Bogojević i dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović.

Bojan Džodan/IPM

Obraćujući se prisutnima i publici koja je onlajn pratila događaj, rektor dr Đokić je istakao da je saradnja između članica Univerziteta značajna i otvara brojne mogućnosti među kojima je unapređenje pojedinih delova nastave kao što su postdoktorske studije.
Direktor Instituta za fiziku dr Bogojević je naglasio da je sklopljena prva strateška saradnja u okviru procesa povezivanja ove ustanove, kao prvog instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, sa nizom drugih institucija.

Dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, zahvalio se rektoru na podršci u potpisivanju sporazuma ističući koliko je važno da univerzitet kao krovna institucija, stoji iza saradnje.

- Fakulteti ne koriste dovoljno institute. Bez povezivanja instituta i fakulteta sam univerzitet ne može ići mnogo napred jer postoje ogromni kapaciteti u institutima -  rekao je dr Popović, prepoznavši kao dodatan prostor za saradnju "Verokio centar", koji je predviđen za obrazovno-inovacionu saradnju.

Pogledajte više