STARTUJE NOVA LINIJA EKO 2: Autobusi od danas će prevoziti sugrađane od SRC "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu do Beograda na vodi

B. B.

24. 01. 2022. u 12:25

BEOGRAĐANI će, od danas moći da se voze novom linijom gradskog prevoza - EKO 2, koja će električnim autobusima saobraćati od SRC "25. maj" do Beograda na vodi.

Osam autobusa će biti na trasi, Foto "Fejsbuk"

Na "trasi" će voziti osam elektrobusa, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta, a dosadašnji autobus 22A je ukinut. Dosada je sugrađane prevozila EKO 1 linija o Belvila do Vukovog spomenika.

- Trasa nove EKO 2 linije ide od SRC "Milan Gale Muškatirović", ulicama Tadeuša Košćuška, Pjarona de Mondezira, Uzun Mirkovom do Studentskog trga, dalje ulicom Vase Čarapića, preko Trga republike, Kolarčevom, Terazijama, Ulicom kralja Milana, preko Slavije i dalje Nemanjinom, Balkanskom, Mihaila Bogićevića, Karađorđevom, Bulevarom Vudroa Vilsona do terminusa "Beograd na vodi" - naveo je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

On je najavio i da će pored postojećih, biti i novih stajališta, i to Solunska, Tadeša Košćuška, Cara Uroša i Studentski trg, zatim Uzun Mirkova, Savski most i Savski park u Bulevaru Vudroa Vilsona i stajalište Kalemegdan u Ulici Pjarona de Mondezira.

Nova linija u skladu sa opredeljenjem Beograda da se smanji zagađenje životne sredine i obezbedi čistiji vazduh.

Pogledajte više