MUZIKA SVIRA SAT KRAĆE: Izmenama odluke o radu ugostiteljskih objekata, u celom gradu biće kao na teritoriji GO Vračar

M. STANOJKOVIĆ

03. 01. 2022. u 08:51

NA zahtev stanara u Bulevaru maršala Tolbuhina 11, na poslednjoj sednici Skupštine grada izmenjena je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. To znači da će se ranije zatvarati svi lokali u blizini zgrada ne samo na Vračaru, već i na drugim opštinama. Budući da su se stanari konstantno žalili na buku tokom noći i miris iz ćevabdžinica, u ovoj takozvanoj ulici gladnih, iz do sada važeće odluke izbrisana je odrednica "na teritoriji opštine Vračar".

Foto I. Marinković

Tako će se odredbe odluke koje su se do sada odnosile na centar grada, a u kojoj stoji da se ugostiteljski objekti na Vračaru, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, a nalaze se do 50 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene zgrade, mogu najranije početi sa radom u 6.00 i zatvarati se do ponoći. Vikendom ovo ograničenje važi do 1.00 posle ponoći. Muziku mogu da emituju najduže do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

Kako su naveli stanari Maršala Tolbuhina 11 u inicijativi, rad ugostiteljskih objekata ometa normalan život i ugrožava fizičko i mentalno zdravlje građana koji žive u blizini:

- Ograničenjem samo na teritoriju jedne opštine, Vračar, građani iz svih drugih opština stavljeni su u nepovoljniji položaj bez objektivnog i racionalnog opravdanja. Tako lokali rade tokom čitave noći, a ostali sugrađani koji ne stanuju na Vračaru su diskriminisani - navodi se u inicijativi koju je potpisao upravnik stambene zajednice u Bulevaru maršala Tolbuhina 11 Stevan Popović.

Osim odluke o korigovanju radnog vremena, stanari su tražili i da se uvede zabrana korišćenja roštilja na ćumur u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini stambenih zgrada do 100 metara.

SAMO AKUSTIČNA

SHODNO odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, za kafiće i restorane u stambenim zgradama ograničeno je radno vreme do 24 sata, a vikendom do 1.00 posle ponoći. Jedan član ove odluke odnosi se i na Skadarsku ulicu, gde je utvrđeno maksimalno radno vreme svakog dana od 00 do 24 sata, i mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Pogledajte više