BUDŽET GO SAVSKI VENAC: Najviše se izdvaja za stanovanje, za saobraćaj i ekologiju

A. V. V.

29. 12. 2021. u 11:21

PREDLOGOM Odluke o budžetu GO Savski venac za 2022. godinu, koji su odbornici usvojili, planirano je da opštinska kasa iduće godine "teži" 559.160.334 dinara.

Novoizgrađeni Savski trg, Foto M. Anđela

Na javnoj raspravi koja je ovim povodom bila nedavno održana, nadležni su građanima predstavili na koji način će se trošiti planirane finansije. Prioritet će imati oblasti koje se odnose na stanovanje, saobraćaj, zaštitu životne sredine, obrazovanje, ali i energetsku efikasnost.

Kako su na javnoj raspravi istakli iz Odeljenja za finansije, obim sredstava za opštu potrošnju budžeta GO Savski venac za 2022. godinu iznosi 452.860.334 dinara, što sa planiranim sredstvima iz ostalih izvora od 106.300.000 čini ukupan obim sredstava od 559.160.334 dinara.

- Prioritetne oblasti koje su predviđene da se finansiraju iz budžeta GO Savski venac za 2022. godinu su: bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, održavanje saobraćajnih površina u javnom korišćenju unutar bloka, a koje su u javnoj svojini, zatim realizacija programa i projekata od značaja za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine - navode za "Novosti" u GO Savski venac.

Akcenat će biti i poboljšanju uslova za rad i boravak dece u obrazovanim ustanovama. A od novih aktivnosti iz opštine poručuju da će se deo budžeta trošiti i na unapređenje energetske efikasnosti:

- Cilj ovog programa je podsticanje i učešće u sufinansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti, odnosno sufinansiranje programa zamene dotrajale stolarije za domaćinstva na teritoriji opštine.

POMOĆ UGROŽENIMA

ODREĐENI deo opštinskog "kolača" predviđen je za ulaganje u razvoj sporta i rekreacije za omladinu, decu i strariju populaciju. Osim toga, kako podvlače u GO Savski venac, predviđena su ulaganja i u kulturu, turizam i obezbeđivanje sveobuhvatne podrške socijalne zaštite i pomoći najugroženijem stanovništvu opštine.

Pogledajte više