ČETIRI ZGRADE ENERGETSKI EFIKASNE: Gradionačelnik potpisao ugovro sa direktorom EBRD

B.B.

23. 12. 2021. u 13:44

GRADONAČELNIK prof. dr Zoran Radojičić i Mateo Kolanđeli, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan i Kancelarije EBRD-a u Srbiji, potpisali su Ugovor o kreditu u vezi sa obezbeđivanjem dugoročnog finansiranja za uvođenje mera energetske efikasnosti u zgradama Hitne pomoći, Gradske biblioteke, Studentske poliklinike i Stacionara.

Skupština grada

Ovaj projekat je vredan 16 miliona evra, od čega je 11 miliona evra obezbeđeno iz bespovratnih sredstava Evropske unije, iz Instrumenta pretpristupne pomoći EU (IPA), a pet miliona evra Ugovorom o kreditu sa EBRD-om.
- Beograđani će na raspolaganju imati funkcionalnije objekte, naročito zgradu Hitne pomoći, koja će imati dodatnih 6.000 kvadrata - rekao je Radojičić. - Ništa manje nije važna ni činjenica da ćemo ovim projektom pokazati da smo sposobni da zajedno sa Evropskom unijom i ostalim partnerima, uz veliku pomoć Ministarstva za evropske integracije, realizujemo ovakve projekte. Ovo je konkretan doprinos boljoj energetskoj efikasnosti u Beogradu, a model koji će moći da bude implementiran u veći broj zgrada.
Događaju je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, sekretar za investicije Luka Petrović, direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd Snežana Radinović kao i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Pogledajte više