"VERUJEM" U DEČJEM KULTURNOM CENTRU: Svečanom manifestacijom obeležen međunarodni dan osoba sa invaliditetom

A. V. V.

02. 12. 2021. u 17:05

MEĐUNARODNI dan osoba sa invaliditetom obeležen je u Crvenoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd manifestacijom pod nazivom "Verujem".

DKCB

Gosti su bili u prilici da pogledaju izložbu radova i rukotvorina, ali i da pazare unikatne novogodišnje čestitke članova Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom "Plava školjka".

- Sekretarijat za socijalnu zaštitu proteklih pet godina podržava rad udruženja "Školjka". U 2021. godini podržani su na javnom konkursu za finansiranje projekata koje realizuju udurženja iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji Beograda u iznosu od 1.098.000 dinara za projekat "Beograd nije bolnica - Beograd je velika igraonica". Problemi sa kojima se suočava većina porodica dece i mladih sa invaliditetom su više slojni. Zato Grad Beograd u saradnji sa udurženjima nastoji da obezbedi preduslove za sistemsko unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i tako na najbolji način olakša njihovo integrisanje u širu društvenu zajednicu - istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Pogledajte više